Stránky

středa 4. března 2015

Caye Calker - freeday

Na takovém ostrově, pokud člověk nevyrazí na nějaký trip, se dá jen odpočívat. Teploty nad 30 stupňů a čisté moře k tomu vyzývají. Ráno se probouzím v půl desáté. Marťa byla už v sedm na molu a pozorovala pelikány a racky. Vydáváme se něco posnídat a hlavně, den před odjezdem musíme koupit lístky na loď do Chetumalu, což je hranice s Mexikem. Rozhodli jsme se včera, že se nebudeme vracet do Belize City, odkud se dá jet autobusem, ale že si cestu zkrátíme po moři. Časově to vychází líp, je to jen o pár USD dražší. Bus stojí 30 USD, člun 50 USD. Pro nákup lístků musíme předkládat pasy a vše se zapisuje do počítače, na hranicích už o nás budou vědět.
K snídani si dávám čtyři druhy tropického ovoce s jogurtem, Marťa klasiku, vajíčka a tortily s fazolemi. Zapijeme to freshem z ananasu a završíme kávou s výhledem na připlouvající čluny s dalšími turisty. Cena celkem asi 15 USD. Dolárky lítaj!
No a potom už se jen poflakujeme na hotelovém dřevěném molu, kde jsme zase zcela sami. Začíná foukat silnější vítr až to palmy ohýbá. Je trochu studenější než vzduch, tak vůbec nevnímáme žár slunce. V podvečer si dovolíme ten luxus a zajdeme na večeři do restaurace, kde si dáme krevetky s čerstvou zeleninou a skončíme u našeho Boba Marleye a mangového freshe. Dnes byl Bob víc při smyslech, tak byl fresh trochu řidší, ale pořád vynikající.

Jo a odpoledne jsme poprvé na vlastní oči viděli před dveřmi do našeho pokoje kolibříka. Třepetal se před květem nějakého keře jako motýl a snažil se nasměrovat svůj zobáček do jeho kalichu. Kolibřík byl max. 5 cm velký!


 Zítra bychom se chtěli dostat z Chetumalu do Tulumu, kde máme zabukovaný pokoj, tak snad to pošlape a nestrávíme den na cestě.